#navigator .siteTitle { display: none; }
QPG
kolibrin_1_webb.jpg

Brf. Kolibrin

brf_kolibrin_01_webb
 

BRF KOLIBRIN

Adress: Alströmergatan 17, Borås
Byggherre: Järngrinden AB
Entreprenadform: Totalentreprenad
Totalentrepenör: Wästbygg AB
Bruttoarea: 14 lgh
Upplåtelseform: Bostadsträtter
Byggnadsår: 2013-2014
Fotograf: Bert Leandersson

Brf Kolibrin har ett attraktivt och centralt läge i Borås, där byggnaden ligger vackert i den grönskande parken vid Vattentornet i Villastaden, samtidigt som den vänder sig mot stadens centrum med utsikt och västerläge.

Byggnaden följer Borås gamla stadsplan och har en enkel yttre form med kulörer och material som fint kompletterar och samspelar med omgivande bebyggelse. Fasad i ljust gulbeige reliefgjutenbetong med accentuerade entréer med omfattningar av kopparskimrande fasad- skivor. Fönster och räcken i bronskulör samt indragen översta våning beklädd med bronsskimrande fasadskivor. Balkonger och loftgångar berikar fasaden och skapar variation.

Lägenheterna är genomgående och skapade med inspiration från sekelskiftets ideal med rum i fil. Enkla, generösa och generella rum, utformade för flexibilitet med fin genomsikt, rundgång och fantastisk utsikt åt båda håll. 

Lägenheterna har rum för socialt umgänge genomgående; kök mot parkens vackra grönska och morgonljus samt vardagsrum mot gata med utblick mot stadens centrum och kvällsljuset. En privat del för vila eller arbete där man själv har möjlighet att disponera rummen som bl.a. sovrum, kontorsrum eller utöka den sociala delen med matsal. Dessa delar binds samman med utrymme för kommunikation, badrum samt förvaring.

 
brf_kolibrin_02_webb
 
brf_kolibrin_03_webb
brf_kolibrin_04_webb
 
brf_kolibrin_05_webb